« Naar het overzicht

Special Olympics Wereldspelen - ABU Dhabi

Beste mensen,Zoals u heeft gehoord zullen er in 2019 door Special Olympics Wereldspelen georganiseerd worden in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten).

Aan vorige Wereldspelen werd, voor het basket, altijd deelgenomen door spelers uit Geel en Zolder. Aangezien Cobras ondertussen een G-werking heeft die gerust haar voet mag zetten naast die van die twee clubs, hebben wij deze keer ook onze kandidatuur ingediend. Voor alle duidelijkheid, basketbal zal op de Wereldspelen in 2019 niet als G-sport op de agenda staan maar als unified sport.Uiteindelijk hebben vier clubs een kandidatuur ingediend voor 2019: Geel, Zolder, Embarquement Immédiat en Cobras. Zolder is uit de selectie gevallen omdat zij beslist hebben deel te nemen aan een pre-Olympisch tornooi in Abu Dhabi in 2018 (mag niet gecombineerd worden).Waar het oorspronkelijke idee van Special Olympics Belgium was om één van de drie resterende kandidaten als team in zijn geheel te laten deelnemen, zijn ze daar uiteindelijk op teruggekomen en is er besloten om een mix te maken van de drie teams, zowel qua G-spelers, qua unified partners als qua trainers.Het samenstellen van het team gebeurt volgens de strikte regels van Special Olympics World en onder toezicht van Special Olympics Belgium. Daarbij wordt gekeken naar leeftijden, niveaus, homogeniteit van de groep, leeftijdsverschillen tussen spelers en partners, posities op het veld, inzet, etc. Een hele klus.Zo een team moet bestaan uit 6 G-spelers, 4 Unified Partners en 2 Coaches. Hierna vinden jullie de voorlopige samenstelling van Team Belgium.Headcoach: Rik Eggers (Geel)

Assistant-coach: Karolien Berghs (Cobras)G-speler 1: Jonas Francken (Cobras)

G-speler 2: Ruben Oeyen (Cobras)

G-speler 3: Lory Zoyo (Embarquement Immédiat)

G-speler 4: Benoit Defourni (Embarquement Immédiat)

G-speler 5: Gilles Dupont (Geel)

G-speler 6: Robbin Belmans (Geel)Unified Partner 1: Julie Abrath (Cobras)

Unified Partner 2: Raphael Matthieu (Embarquement Immédiat)

Unified Partner 3: Robin Dupont (Geel)

Unified Partner 4: Floris Fens (Geel)Wij zijn dus keifier dat Jonas, Ruben, Julie en Karolien in deze pre-selectie zitten. De selectie zal definitief vastgelegd worden na een test-training op 25 maart.Groeten,

Eddy