« Naar het overzicht

Zilver op de Special Olympics Belgium 2019


Onze G-Cobras hebben onder andere zilver behaald op de Special Olympics Belgium

Het G-team van BC COBRAS heeft de zilveren medaille behaald in de sterkste poule op de Nationale Special Olympics in Beveren en Sint-Niklaas.

Daarmee doet het team even goed als vorig jaar op de Spelen in Doornik en Moeskroen. Deze keer was de tegenstander in de finale opnieuw BBC Geel. Maar in tegenstelling tot vorig jaar legden we de Gelenaars deze keer zwaar het vuur aan de schenen. Met nog een minuut te spelen stonden we zelfs een punt voor. Uiteindelijk verloren we toch nog in de slotseconden met slechts twee puntjes. Er heerste wel wat ontgoocheling vlak na de match, want we wilden heel graag de Geelse hegemonie in het Belgische G-basket doorbreken dit jaar. Maar een half uurtje later waren er alweer allemaal lachende gezichten bij Jonas, Anthony, Vincent, Liam, Liam, Eileen, Dennis, Wannes en Ruben. Proficiat mannen voor jullie ongelooflijk prachtige tornooi.

Er deden nog twee G-Cobras mee aan het basketbaltornooi. In een gemengde ploeg (Team-X) van Cobras, Lions (Nijlen) en Lomelse G-spelertjes behaalden Jordan en Xandro de gouden medaille in de B-poule na een schitterende finale tegen het Waalse Reine Fabiola (Charleroi). Jordan deed er nog een schap bovenop door in de vrijworpencompetitie van zijn poule, de bronzen plak binnen te rijven.

Een hele dikke pluim aan onze éne bronzen, negen zilveren en twee gouden Cobras en natuurlijk ook aan de drie coaches die onze gasten omringden met tactische raadgevingen maar vooral met veel liefde en genegenheid. Bedankt coach Karolien, coach Nathalie en coach Saïd.

Het waren weer vier onvergetelijke dagen.

Volgend jaar, wanneer de Nationale Special Olympics in Antwerpen zullen doorgaan (naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de “echte” Olympische Spelen in 1920), vind ik dat we eindelijk die mannen van Geel toch eens moeten kloppen.

Eddy